inayah.dk

Om Inayah

Inayah er en Socialpædagogisk organisation, hvis formål er at arbejde med udsatte borger. Dette er med henblik på at vi kan yde en hjælp hvor i at den enkelte borger får en meningsfyldt tilværelse.

 Hos Inayah er ”mennesket i centrum”. Dette betyder, at vi går op i det enkelte menneskes glæde. Hos os er vi overbevist om at det at give omsorg og nærvær er med til at fremme den enkeltes livskvalitet ved at støtte op med faglige metoder. 

Inayah kan være med til at styrke og støtte unge og voksende med særlige udfordringer. Ved at have mennesket i centrum vil den enkelte få mest muligt ud af de forudsætninger de har. Vi bestræber os hos Inayah at danne de bedste omgivelser og den støtte, der giver den enkelte mod på mere. Hos Inayah er det vigtigt at få skabt et forudsigeligt og trygt miljø, hvor der her fokuseres på at skabe mål for den enkelte. Med mennesket i centrum, vil den enkelte blive mødt der hvor man er lige nu. Her vil vi hjælpe med at udfolde de styrker vi ser. 

Visionen for Inayah er, at være et botilbud til voksne med autisme og tilstødende psykiatriske diagnoser, med trygge rammer, hvor de kan trives og finde ro til at udvikle sig og få et godt liv – på trods af deres udfordringer. Inayah vil med mennesket i centrum anvende faglige relevante tilgange, som bidrager til en udvikling mod et selvstændigt liv med uddannelse, arbejde og selvstændig bolig – eventuelt med begrænset støtte.

Pårørende til de voksne hos Inayah skal være trygge, under opholdet, velvidende, at Inayahs beboere, hver dag bliver mødt af nærværende, omsorgsfulde og kompetente medarbejdere.

Vores mission er at øge beboerens livskvalitet og minimere beboernes problemskabende adfærd. På Botilbuddet bestræber vi os på at bidrage til den enkeltes beboers udvikling. Det gør vi med henblik på at påvirke individet til at tage ansvar for eget liv, såvel som at tage del i samfundets udvikling fremadrettet. Med dette i mente ser vi hvert et individ som en beboer med potentialer, og at disse udvikles i samspil med andre. I Inayah arbejder vi ud fra en filosofi om, at vi alle udvikler os, når vi sætter mennesket i centrum.

Vores værdigrundlag og virksomhedsprincipper, tager sit afsæt i et anerkende og respektfuldt menneskesyn. Vi skal være engageret i vores arbejde og i at udvikle tilbuddet. Vi skal have en tro på, at det nytter, at ”brænde for” vores arbejde med borgerne. Vi skal have lyst til at gøre en forskel i samarbejde med borgeren.

Tillid til hinanden og til at hver enkelt løser den pågældende opgave på bedst mulige måde og ud fra en faglig vurdering, der er den rigtige i nuet men refleksivt kan ændre sig fremadrettet.

Tillid til at vi siger til og fra over for arbejdsopgaver. Tillid til vi giver konstruktiv feedback, med henblik på positiv udvikling Tillid til, at den enkelte er troværdig, åben og besidder ærlighed. Vi skaber en tillidsbaseret relation til beboerne som afsæt for udvikling

Persondatapolitik

Denne persondata-politik er gældende for Inayha ApS. Persondata-politikken skal sikre, at organisationen lever op til gældende lovgivning.

Opbevaring af- og procedure vedr. medarbejderdata:

Indsamling af- og adgang til medarbejderdata:

Ved ansættelse indsamles cpr.nr, fulde navn og adresse, løn- og øvrige ansættelsesforhold, CV, kopi af kørekort samt straffeattest. Dette opbevares på hovedkontoret i aflåst skab. Det er udelukkende ledelse og administration, der har adgang til disse oplysninger.

Medarbejderen oprettes i journalsystemet med navn, adresse, cpr.nr. og tlf.nr. Medarbejdere med administratoradgang (hovedsalig administration og ledelse) har tilgang til disse oplysninger. Medarbejdere med adgang til journalsystemet har begrænset adgang til kollegaers oplysninger.

Skattemæssige forhold indhentes og opbevares digitalt gennem vores lønsystem, hvor også kontooplysninger opbevares. Administrative medarbejdere har adgang til disse oplysninger.

Under ansættelsen kan der indhentes helbredsoplysninger i forbindelse med længerevarende sygdom. Disse oplysninger opbevares i aflåst skab med øvrige ansættelsespapir. Oplysningerne opbevares ikke længere end det skønnes nødvendigt og højest så længe ansættelsesforholdet er gældende. Administration og ledelse har adgang til disse oplysninger.

Øvrige oplysninger der indsamles under ansættelsen og som vedr. medarbejderens arbejde/funktion, så som registrering af psykisk/fysisk vold mod medarbejderen, referat fra MUS m.m. opbevares i journalsystemet i medarbejderens egen mappe. Medarbejdere med administratoradgang (hovedsalig administration og ledelse) har tilgang til disse oplysninger.

Ved ansættelse underskriver medarbejderen en samtykkeerklæring vedr. vores procedure omkring opbevaring og videregivelse af medarbejderens personfølsomme oplysninger.

Videregivelse af medarbejderdata:

Oplysninger videregives til relevante og nødvendige instanser i forbindelse med udbetaling af løn, ansøgning om refusion og godtgørelser, tilmelding til div kurser m.m. herunder men ikke udelukkende: skat, pensionsselskaber, forsikringsselskaber, kommuner og kursusvirksomheder.

Sletning af medarbejderdata:

Medarbejderdata opbevares i op til to år efter opsigelse, hvorefter data makuleres. Medarbejder kan bede om, at data slettes umiddelbart efter ophør af ansættelsesforholdet.

Opbevaring af- og procedure vedr. beboerdata:

Indsamling af- og adgang til beboerdata:

Når en beboer indskrives i Botilbuddet, oprettes beboeren i journalsystemet med navn, cpr.nr. og betalingskommune. Indskrivningsaftaler, kontrakter, VUM og andre personfølsomme dokumenter som vi modtager i forbindelse med indskrivning og udførsel af den bestilte opgave, lægges i journalsystemet under beboerens egne dokumenter. Daglig dokumentation føres ligeledes i journalsystemet under beboerens egen ”dagbog”. Medarbejdere med administratoradgang har tilgang til oplysningerne, samt medarbejdere der er direkte tilknyttet beboeren og har med beboeren at gøre i sit daglige arbejde. For beboere der er indskrevet på Botilbuddet gælder det således, at alle medarbejdere på Botilbuddet har adgang til beboerens oplysninger.

Anonymisering:

Fremgår der oplysninger om beboeren i referater, dokumenter og informationer m.m. som ikke opbevares i journalsystemet samt oplysninger i journalsystemet under ”dagbog” som ikke er beboerens egen ”dagbog”, fremgår beboeren anonymiseret. 

Videregivelse af beboerdata:

Videregivelse af personfølsomme oplysninger videregives udelukkende med beboerens samtykke. Beboere som indskrives på Botilbuddet, eller dennes værge underskriver ved indflytning en samtykkeerklæring, hvor beboeren eller dennes værge afkrydser, hvilke instanser og netværk der kan videregives oplysninger til.  Beboeren eller dennes værge kan til enhver tid tilbagetrække eller udvide sit samtykke.

Sletning af beboerdata:

På kontoret forefindes en makulator til makulering af dokumenter med personfølsomme oplysninger.

Beboer udskrives af journalsystemet samtidig med, at den bestilte opgave vedr. beboeren afsluttes, dvs. når en bevilling udløber eller beboeren fraflytter vores tilbud.

Beboeren vil herefter ligge under udskrevne beboere, hvor kun medarbejdere med administratoradgang har tilgang til beboerens oplysninger. Denne ”mappe” gennemgås en gang årligt, hvor beboere, der er udskrevet for mere end to år siden, slettes helt. Hvis der er sager, hvor Botilbuddet ikke har modtaget betaling for opgaven fra betalingskommunen to år efter udskrivning, slettes alle dokumenter vedr. beboeren, med undtagelse af bevilling/indskrivningsaftale, som er Botilbuds dokumentation i forbindelse med fakturering, Disse dokumenter slettes først, når betaling er gennemført.

sletteprocedure fra digitale enheder – se afs. ”Brug af digitale enheder”.

Distribution af personfølsomme oplysninger:

Alle medarbejdere får ved ansættelse en individuel web-baseret virksomhedsmailadresse, og skal benytte denne mail til alt, hvad der er arbejdsrelateret.

Personfølsomme oplysninger og dokumenter sendes eksternt via vores sikker mail. Vi opfordrer endvidere alle samarbejdspartnere til at sende personfølsomme oplysninger og dokumenter til Botilbuddet gennem vores sikkermail.